Acest tip de folie prezintă numeroase avantaje și se recomandă utilizarea ei pentru protejarea culturilor de îngheț:
1. Protejează plantele de razele UV periculoase;
2. Permite transferul a peste 80% de lumina solară catre plante;
3. Natura sa microporoasă permite circulația aerului și filtrarea apei;
4. Este foarte ușoară, (17g/m² sau 23g/m²) și în același timp rezistentă la intemperii;
5. Asigură o temperatură interioară cu 4-5°C mai mare decât la exterior, protejând plantele de îngheț;
Folia microporoasă creează în interior un mediu propice dezvoltării în conditii cât mai optime a plantelor, eliminând atat atacul din exterior al insectelor cât și protejarea culturii de efectele distrugătoare ale vântului.
Folia microporoasă se recomandă pentru culturile de varză extratimpurie, salată, pepeni, cartofi, andive, etc.
În ultimii ani folia microporoasă de 23 g/m² s-a dovedit a fi cu mult superioara celei de 17 g/m² datorita unei timpurietati mai bune, unei rezistente mai bune si a unui raport calitate/pret excelent.